Omgeving

Waar en wat er in de omgeving te doen is

Landgoed Baasdam is in 1½ uur rijden vanaf Utrecht of Amsterdam te bereiken en ligt in het hart van Twente, tussen Almelo en Ootmarsum. Genieten van de rust & ruimte die het landgoed biedt is door de centrale ligging goed te combineren met interessante uitstapjes en korte of lange wandel- en fietstochten in de omgeving.

De Mogelijkheden

Ontdek de natuur van Twente: fietsend of wandelend over het Springendal of vaar met een kano de Dinkel af. Geniet van het buitenzijn tijdens het spelen van het typisch Twentse klootschieten of onderneem een huifkartocht.

Cultuurhistorisch gezien is Twente ook een boeiend en interessant gebied: bijvoorbeeld Openluchtmuseum Los Hoesin pittoreske stadje Ootmarsum, de Watermolen van Bels; het natuurhistorischmuseum Naturadocet in Denekamp. Combineer een bezoek aan het historisch dorpgezicht Het Stift met de zaterdagse rommelmarkt in Weerselo. Direct over de grens, in Duitsland, is in Bentheim een oud kasteel te bezoeken.

De vakantiehuizen beschikken over een uitgebreide informatie-map en gedetailleerde kaarten van de omgeving. Ook is meer informatie over de toeristische mogelijkheden en/of evenementen in de directe omgeving of verder in Twente te krijgen bij de VVV van Tubbergen (0546-621627) en http://www.vvvtubbergen.nl

Activiteiten in de buurt:

Activiteiten op of vanaf het landgoed:

Eten & drinken:

Bekende pannenkoekenrestaurant in de Watermolen van Bels; in Tubbergen bij Ruud Droste in ’t Oale Roadhoes of bij zijn broer Harald in Vasse Drostes Herberg
Of haal zelf verse forellen bij de vijver van Forellen De Broekbeke in Geesteren

Tubbergen:

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerend evenement eind september/ begin oktober.
Huur fietsen bij Fiets City.
De uitgebreide kookwinkel van La Cuisine

Boodschappen:

  • Keurslager Hulshof, ook voor BBQ pakketten en gasbarbeque’s
  • Plusmarkt Jos en Reini Levink -> TIP: bestel vooraf on-line
Menu