ActueelBoswerkzaamheden

In maart 2015 zijn er diverse werkzaamheden in de bossen geweest. Op sommige plekken is er flink gedund en langs de Reutummerweg is er zelfs een stuk kaalslag. Dit is nodig om de bossen vitaal te houden, geheel in overeenstemming met de cyclus van de bomen en de ontwikkelingsfasen van de bossen. 

 

Meewerken in de natuur!

Eens in de 3 jaar participeert landgoed Baasdam aan de nationale Natuurwerkdag, die elk jaar op de eerste zaterdag in november wordt gehouden. Aanmelding en organisatie ligt bij de Provinciale Landschappen: www.natuurwerkdag.nl 

Naast deze jaarlijkse mogelijkheid, biedt het landgoed ruimte om regelmatig in de natuur de handen uit de mouwen te steken: De vrijwilligersgroep 'De Wandelende Tak' komt van september t/m maart regelmatig bijeen om snoei en zaagwerkzaamheden te doen. 

Nieuws..

Ursprung van Rückriem

In mei 2014 is het zogenaamde 'Ronde Bosje' in het weide & retentie gebied de ‘Panorama Rückriem - Ursprung’ geplaats. Hoewel dit begin betekent, is het tegelijkertijd ook het laatste beeld dat kunstenaar Ullrich Rückriem op deze manier heeft gemaakt. De steen komen uit een groeve in Anröchte (Duitsland). In de zomer 2016 zijn er een aantal Excursies, georganiseerd door Saskia Griepink.

Wandelschat

Het project Wandelschat omvat drie blauwe kasten verspreid over het landgoed, waar elke wandelaar zijn/haar wandelschat aan toe kan voegen. Dit interactieve project is een concept van kunsternaar Wapke Veenstra en wordt uitgevoerd door de Stichting Baasdam.

Boekje over Landgoed Baasdam

Al enige jaren geleden is Jan Wigger, voormalige buurjongen en inmiddels archivaris in Zwolle, begonnen met het onderzoeken en opschrijven van de historie van het landgoed. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een volwaardig plan en een echt landgoedboek!

Het landgoedboek is op het landgoed en via deze website per post te bestellen.

© Landgoed Baasdam 2018