Landgoed...

 

Land & goed

Het circa 65 ha. grote landgoed ‘Baasdam’ ligt 15 km voorbij Almelo, tussen Tubbergen en Reutum, in het hart van Twente. Het landgoed ligt in een typisch Twents landschap. Het kenmerkt zich door bospercelen, een es (dit is een verhoogde akker) omgeven door houtwallen en knoteiken, weilanden en landbouwgrond omringd door loof- en naaldbossen.

Het specifieke karakter ontleent het landgoed aan enerzijds de oude boeren kenmerken (essen en houtwallen) en anderzijds de parkachtige structuur met ronde lijnen, bijzondere bomen en een grote zwemvijver.

Op het landgoed staan diverse gebouwen, waaronder een Saksisch erf, twee privé huizen en voor recreatief verhuur drie vakantiehuizen (voor 4, 6 en 10-12 personen). Deze huizen zijn sfeervol en compleet uitgerust en liggen geheel vrij, verspreid over het landgoed. Hier kunt u genieten van rust, ruimte en natuur…

Nieuwe Hoeve

In het hart van het landgoed, op het historisch boerenerf ligt de Nieuwe Hoeve. Gebouwd in de jaren 70, op de plek van de verbrandde boerderij. Na jaren dienst te hebben gedaan als 'Nieuwe Schuur' is deze geheel verbouwd naar de huidige maatstaven tot volwaardig vakantiehuis. De oude details, als grote balken zijn bewaard gebleven. Het huis is geschikt voor kleine groepen van 10-12 personen.

Zomerhuisje

Een huisje uit delen: het hoofdgebouw is in de jaren 30 verhuisd naar Baasdam. Later zijn de badkamer en de ouderslaapkamer eraan gebouwd. Een prachtig, authentiek huisje (6 pers) waar vroeger ook echt in gewoond werd door de familie Gorter...

Vijverhuisje

Het in de jr 70 gebouwde zwem- en recreatiehuisje staat op de plek waar oorspronkelijk het grote landgoedhuis is gepland. Echter door vroegtijdig overlijden van overgrootvader Gorter is dit nooit meer gebouwd. Het huisje is compact (4 pers) en ligt werkelijk op een unieke plek!

© Landgoed Baasdam 2018